У Росії знайшли викрадену з Третьяковської галереї картину «Ай-Петрі. Крим». Полотно зникло на очах у відвідувачів виставки

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Московській області затримали підозрюваного у крадіжці картини художника Архипа Куїнджі «Ай-Петрі. Крим», яку ввечері 27 січня викрали з Третьяковської галереї під час виставки. Полотно знайдено на території будівництва в Одинцовському районі.

Що сталося?

Картину «Ай-Петрі. Крим» викрали з Третьяковської галереї 27 січня під час роботи виставки, повідомляє російське бюро «Радіо Свобода» . Невідомий під виглядом музейного працівника на очах у численних відвідувачів експозиції дістав полотно з рами і зник. Правоохоронці припускали, що у нього був помічник, який чекав його біля входу в галерею на автомобілі.

За даними ТАСС, співробітники поліції дізналися про викрадення картини, коли приїхали в Третьяковську галерею за викликом через крадіжку шуби з гардеробу і переглядали записи з камер відеоспостереження.

Хто підозрюваний?

У крадіжці російські правоохоронці підозрюють 31-річного чоловіка. Його затримали в селищі Заріччя Московської області, повідомляє агентство Интерфакс .

«Працівниками МВС і ФСБ РФ по гарячих слідах затриманий підозрюваний у викраденні картини Куїнджі», — сказала офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк.

За її словами, чоловік розповів, що сховав викрадену картину на території обʼєкта, який будується, в Одинцовському районі, де вона і була вилучена поліцейськими». За попередніми даними, злочин скоєно з корисливих мотивів.

«Встановлено, що підозрюваний раніше, в грудні 2018 року, затримувався столичною поліцією за зберігання наркотиків і є фігурантом кримінальної справи, на момент затримання перебував під підпискою про невиїзд», — додала представник МВС РФ.