Венесуельська криза: Гуайдо веде перемовини з військовими про можливість відсторонення Мадуро

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спікер Національної асамблеї Венесуели та самопроголошений тимчасовий президент Хуан Гуайдо заявив, що опозиція веде перемовини з військовими, чиновниками та цивільними посадовими особами про можливість відсторонення з посади президента Ніколаса Мадуро. Про це Гуайдо розповів у інтервʼю The Washington Post.

За його словами, перемовини ведуться таємно. «Це дуже делікатне питання, що стосується особистої безпеки», — сказав він.

Гуайдо зізнався, що до свого проголошення тимчасовим главою країни він розмовляв і зустрічався з сенаторами США, зокрема з республіканцем Марко Рубіо і демократами Річардом Дурбіном та Робертом Менендесом.

Тимчасовий президент розповів, що на даний момент йде підготовка доставки гуманітарної допомоги в країну, переважно зі США. За його словами, це буде складний процес, оскільки військові та влада повинні будуть обʼєднатися.

Видання зазначає, що за Мадуро гуманітарна допомога не надходила в країну, а інформація про голод серед населення сприймалася ним як чутки від його ворогів.