Батько Гандзюк звинуватив голову Херсонської обладміністрації та голову облради у звʼязках з головним підозрюваним у вбивстві

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Батько вбитої радниці мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк заявив, що головний підозрюваний в організації вбивства, Олексій Левін (справжнє прізвище — Москаленко), співпрацював з головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим (від БПП) та головою облради Владиславом Мангером (від партії «Батьківщина»), а тому політсили Петра Порошенка та Юлії Тимошенко для нього тепер — «партії вбивць».

Віктор Гандзюк зробив свою заяву на засіданні Тимчасової слідчої комісії (ТСК).

«Ці люди повинні зникнути з політичного горизонту. Вони скомпроментовані назавжди. [...] Для мене тепер партія «Батьківщина» — це партія вбивць моєї дочки. Для мене тепер «Блок Петра Порошенка» — це партія вбивць моєї дочки», — заявив він.

У своєму зверненні Віктор Гандзюк зазначив, що генпрокурор Юрій Луценко, Служба безпеки України і Міністерство внутрішніх справ, на його думку, від початку знали замовника вбивства. «Знали і мовчали. І тепер мовчать... Мені байдуже, як усі ці люди будуть брехати, що у них немає повноважень, щоб покарати винних», — сказав він.

«Вірю, що і Петро Порошенко, і Юлія Тимошенко не готові йти на вибори в крові. Вірю, що вони почують біль батька, який втратив дочку, і швидше відмовляться від будь-яких звʼязків із цинічним вбивством моєї Каті», — заявив Гандзюк.

У кінці своєї промови він додав, що не буде давати інших коментарів, після чого попрощався.

У грудні 2018 року депутат Верховної Ради і член Тимчасової слідчої комісії у справі Гандзюк Мустафа Найєм (БПП) повідомив, що ключовий підозрюваний у справі Гандзюк — Олексій Москаленко, 41-річний бізнесмен з кримінальним минулим з Херсона. За словами нардепа, чоловік виїхав з України у Домініканську республіку. Раніше Москаленко був засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком, теж Олексієм Москаленком. Вийшов на волю у червні 2016 року за так званим «законом Савченко».

Перед цим генпрокурор Юрій Луценко назвав чоловіка на прізвище Левін підозрюваним в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.