Адвокат: Капітан арештованого «Норду» зник і не виходить на звʼязок

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Володимир Горбенко, капітан риболовецького судна «Норд», затриманого в березні 2018 року, зник 26 січня і перестав виходити на звʼязок. Про це повідомив його адвокат Максим Могильницький на своїй сторінці в Facebook.

«Друзі, капітан риболовецького судна «Норд» Володимир Горбенко пропав без вісті. За словами родичів, у минулу суботу близько полудня Володимир пропав з дому, і ніхто його з тих пір не бачив. На звʼязок з рідними та адвокатами капітан не виходить», — написав Могильницький.

Володимир Горбенко перебуває в Україні під підпискою про невиїзд.

Історія «Норду»

  • Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня 2018 року. На ньому було десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду і виїзду з окупованої території та незаконному вилові риби.
  • 30 жовтня 2018 року сім моряків «Норду» повернулися в Крим . Російська сторона заявила, що їх обміняли на сімох українських моряків. Але українська сторона назвала це маніпуляцією.
  • Капітан «Норду» Володимир Горбенко залишається в Україні, оскільки проти нього розглядається справа в суді.
  • Арештоване в Азовському морі російське риболовецьке судно «Норд» втретє виставили на аукціон. Попередні торги не відбулися, оскільки жоден із зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок. Стартову ціну на аукціоні знижують вже вдруге. У листопаді корабель хотіли продати за понад 1,6 млн грн, а в грудні — майже за 1,4 млн грн.
  • Тепер торги мають відбутися 11 лютого 2019 року. Його ціна на 100 тисяч менша, ніж була в грудні — майже 1 млн 360 тис. грн.