The New York Times: Бізнесмени не хочуть зустрічатися з жінками наодинці через флешмоб проти сексуальних домагань #MeToo

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Світовий флешмоб проти сексуальних домагань #MeToo викликав побічний ефект, який вплинув на чоловіків-бізнесменів. На Всесвітньому економічному форумі в Давосі бізнесмени-чоловіки розповіли The New York Times про те, що побоюються ділових зустрічей з колегами-жінками, якщо ті нижче за рангом.

«Тепер я двічі думаю про те, щоб провести час наодинці з молодою жінкою-колегою», — зізнався на умовах анонімності один американський фінансовий директор.

Для того щоб звести до мінімуму випадки сексуальних домагань, в компаніях стали намагатися скорочувати особисті контакти між жінками-працівниками та старшими керівниками-чоловіками. Це негативно впливає на карʼєрне зростання таких жінок, відзначається в матеріалі NYT.

«Фактично #MeToo став проблемою ризик-менеджменту для чоловіків», — прокоментувала це генеральний секретар Ради жінок — світових лідерів Лора Лісвуд.

  • Флешмоб #MeToo привернув увагу всього світу восени 2017 року, після великої кількості звинувачень в домаганнях проти чоловіків з різних сфер діяльності — від кіноіндустрії до політики. Після цього понад 200 знаменитих чоловіків втратили роботу, і майже половину з них змінили на посаді жінки, пише NYT.