WSJ: Трамп показує гостям Білого дому ліжко Лінкольна і місце, де кохалися Клінтон і Левінські

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
WSJ: Трамп показує гостям Білого дому ліжко Лінкольна і місце, де кохалися Клінтон і Левінські

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп під час прийомів або візитів сенаторів у Білий дім час від часу показує гостям «сумнівні» локації. Наприклад, місце, де, імовірно, займалися сексом екс-президент Білл Клінтон і Моніка Левінські, або розповідає про те, що за часів Обами в їдальні в стіні була дірка. Про це пише газета The Washington Post.

Трамп із задоволенням проводить сотні турів по Білому дому для знайомих і незнайомих людей, весь час вихваляючись тим, як його поліпшили з того часу, як він там живе.

За словами помічників Білого дому, протягом 35 днів, коли уряд було частково закрито через «шатдаун», Трамп провів екскурсії для деяких відвідувачів у Західному крилі. Після покупки фаст-фуду для футбольної команди Clemson Tigers 14 січня він здивував деяких гравців і провів їх до Овального кабінету.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс про його тури відмітила: «Президент пишається Білим домом і його багатою історією».

Відвідини часто бувають імпровізованими і зазвичай включають в себе кілька улюблених місць Трампа.

Коли президент закінчує обіди з членами Конгресу, він часто питає одне й те саме. «Ви хочете побачити спальню Лінкольна?» — запитує він, перш ніж покликати законодавців вгору по сходах. Він часто зазначає, яким високим був президент Лінкольн і наскільки коротким було його ліжко.

«Я не знаю, як він спав там, — сказав Трамп під час одного з турів на початку 2018 року. — Він був дійсно високим хлопцем!»

Президент також заявив гостям, що його приватна їдальня в Овальному кабінеті була в «огидному стані» і мала дірку в стіні, яку президент Барак Обама використовував для перегляду спортивних змагань. «Він просто сидів тут і дивився баскетбол увесь день», — сказав Трамп одній групі, перш ніж сказати, що він замінив маленький телевізор Обами величезним із пласким екраном.

  • Президент США Дональд Трамп і лідери Конгресу домовилися про заходи, які дозволять відновити роботу уряду і припинити так званий «шатдаун».
  • Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною в історії країни. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд. Перед цим самим довгим таким періодом був 21 день в 1995—1996 роках. Тоді президентом США був Білл Клінтон.