Військовополоненого українського моряка Терещенка тримають у холодній камері без гарячої води і листів від рідних

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Українського військовополоненого, старшого матроса Володимира Терещенка утримують у дуже холодній камері СІЗО «Лефортово». Приміщення в аварійному стані, там немає гарячої води. Про це розповіла омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook.

«Військовополонений український моряк Володимир Терещенко утримується у холодній аварійній камері старого корпусу московського СІЗО «Лефортово», де немає гарячої води.

Крім того, Володимир досі не отримав жодного листа від рідних та друзів. Вони пишуть йому вже більш ніж два місяці, по кілька разів на тиждень. Моряку відмовили й у телефонних розмовах», — написала Денісова.

Раніше про жахливі умови утримання українського моряка писала і його адвокат Анастасія Георгієвська. За її словами, хлопець кілька разів просив, щоб його перевели в іншу камеру, проте поки цього не зроблено.

  • Український омбудсмен Людмила Денісова підтвердила, що трьох поранених українських моряків перевели з вʼязниці «Матроська тиша» в СІЗО «Лефортово». Україна вимагає від російської сторони надати достовірну інформацію про здоровʼя військовополонених, їх лікування та допустити до них незалежних лікарів.
  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Троє військових були поранені.
  • 15 та 16 січня Лефортівський суд Москви продовжив арешт всім 24 українським морякам до кінця квітня.