Порошенко балотуватиметься на виборах президента. Він іде на вибори як самовисуванець

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Петро Порошенко висунув свою кандидатуру на пост президента України на виборах у березні 2019 року. Про це він заявив на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який проходить у Міжнародному виставковому центрі у Києві.

Порошенко йде на вибори як самовисуванець, а не від партії «Блок Петра Порошенка», про що раніше говорили у БПП і про що свідчить оголошення Порошенком свого рішення на форумі, а не на зʼїзді партії.

«Завершуючи п’ятирічну каденцію, стартую знову заради збереження стратегічного курсу на Європейський Союз та НАТО, курсу на перетворення України у велику успішну країну щасливих людей. Разом ми переможемо», — заявив Порошенко.

На форум прибули премʼєр-міністр Володимир Гройсман. На форумі також очікують екс-генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена, який офіційно є позаштатним радником президента.

А от мер Києва Віталій Кличко, якого теж чекали на форумі, не зміг прибути — напередодні його госпіталізували в Австрії через загострення наслідків травми спини. Втім Кличко обіцяв надіслати на форум своє відеозвернення.

  • На початку січня президент Петро Порошенко звернувся до політичних сил та кандидатів, які будуть брати участь у виборах 2019 року, із закликом не допустити зовнішнього втручання у виборчий процес.
  • Про намір балотуватися на посаду президента вже заявили лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, екс-представник України в Мінській контактній групі Роман Безсмертний, колишній член «Партії регіонів» Інна Богословська, екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров, керівник добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський, мер Львова Андрій Садовий, колишній голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута.