Суд Москви заочно заарештував лідера «С14» за напад на посольство Росії у Києві

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Басманний суд Москви заочно заарештував лідера праворадикальної організації «С14» Євгена Карася за участь у «нападі на посольство Росії у Києві» у вересні 2016 року.

Про це повідомляє російське видання РБК з посиланням на прес-секретаря суду.

Лідера «С14» звинувачують за ч. 2 ст. 360 КК Росії (напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом) і за ст. 329 КК (наруга над державним прапором Росії).

Сам Карась відреагував на рішення московського суду з іронією і написав у Facebook, що на момент акцій в 2016 під дипбудівлею РФ його не було.

«І ось оголосили винним у нападі на посольство РФ і напад на російського чиновника. Чому не припаяли за день, коли я реально ходив з протестом в офіс Росспівробітництва? Або коли був під посольством?» — написав він.

За його словами, йому «вліпили» строк за акції, у яких він не брав участі.

«У момент, коли “атакували російське посольство” — це вересень 2016-го, я взагалі, напевно, був не в Києві», — зазначив він, додавши, що таке рішення — повний фарс, навіть в символічних історіях».

Нагадаємо, у вересні 2016 року в Києві та Одесі відбувалися акції протесту проти виборів у Держдуму Росії. Спочатку протестувальники блокували будівлі дипломатичних представництв РФ, а після обстріляли салютами російське посольство.