Американська розвідка попередила про загрозу російського втручання в українські вибори

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Американські спецслужби попереджають у своїй щорічній «Оцінці загроз у світі» про те, що Росія збирається втрутитися в українські вибори президента і парламенту. Про це йдеться у звіті, який оприлюднив офіс глави Національної розвідки США.

Згідно зі звітом, Росія робить кроки для впливу на українські вибори, «застосовуючи низку інструментів для використання крихкої економіки Києва, широко розповсюдженої корупції, кібервразливості і громадського невдоволення».

У звіті американських спецслужб йдеться, що мета Росії — «повалити Порошенка і привести до влади менш антиросійський парламент».

  • З початку передвиборчої кампанії в Україні зареєстровано 357 повідомлень про події, повʼязані з виборами. Правоохоронці зараз розслідують вісім кримінальних справ: чотири за фактом хуліганства, а також по одній за порушення порядку фінансування виборчої кампанії, перешкоджання профдіяльності журналістів та перевищення влади або службових повноважень.
  • 31 грудня 2018 року в Україні стартувала передвиборча кампанія. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборчу агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019 року. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени в Україні відбудуться парламентські вибори.