США передали самопроголошеному президенту Гуайдо контроль над активами уряду Венесуели

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

США передали самопроголошеному президенту Венесуели Хуану Гуайдо повноваження з контролю над деякими венесуельськими активами на рахунках в американських банках. Про це йдеться в заяві офіційного представника Державного департаменту США Роберта Палладіно.

Мова йде про активи уряду Венесуели або центробанку країни, які були розміщені в застрахованих банках США.

«Ця сертифікація допоможе легітимному уряду Венесуели захистити активи на благо народу Венесуели», — йдеться в заяві Держдепу.

У Держдепі закликали уряди інших країн визнати тимчасового президента Хуана Гуайдо і зробити аналогічні кроки для захисту майна Венесуели від «незаконного розкрадання корумпованим режимом Мадуро».

  • Газета The Wall Street Journal повідомила, що США безпосередньо вплинули на протести у Венесуелі проти режиму президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом після дзвінка віце-президента США Майка Пенсі.
  • Видання Reuters повідомило, що Ніколаса Мадуро охороняють російські бійці ПВК. У Венесуелі їх може бути близько 400 осіб. За інформацією видання, ці найманці повʼязані з ПВК «Вагнера», раніше поміченою на Донбасі, в Сирії та Судані, де також тривають антиурядові протести. У Росії заперечують присутність своїх бійців у Венесуелі.