Адвокат: Справу «Савченко — Рубана» розглядатимуть у Словʼянську

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Так звану справу «Савченко — Рубана» будуть розглядати в Словʼянську. Про це повідомив адвокат АО «Barristers» Олександр Тананакін на своїй сторінці в Facebook. Дата розгляду поки невідома.

«Справа «Савченко — Рубана» їде в Словʼянськ. Гарне місто, і на баржі підпливти можна», — написав він.

  • 21 січня суд відклав до 5 лютого розгляд апеляції на рішення Шевченківського районного суду міста Києва, який 18 грудня 2018 року продовжив Савченко термін утримання під вартою ще на два місяці.
  • Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її разом з головою організації «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю.
  • В середині грудня минулого року Савченко і Рубану визначили термін для ознайомлення з матеріалами справи — до 20 січня 2019 року.
  • На початку серпня минулого року ГПУ і СБУ завершили розслідування проти Савченко і Рубана. 21 січня 2019 року Володимиру Рубану вручили обвинувальний акт.