Вночі: у Києві пройшла смолоскипна хода на честь Героїв Крут, на Філіппінах в мечеть кинули гранату, а ФБР не знайшло мотиву в масовому вбивстві в Лас-Вегасі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У центрі Києва пройшла смолоскипна хода памʼяті героїв Крут

До 101-ї річниці бою під Крутами націоналісти влаштували смолоскипну ходу памʼяті загиблих героїв. Сотні представників Національного корпусу, Національних дружин, активістів Азовського руху та небайдужих киян пройшли маршрутом через центр Києва до Аскольдової могили, де поховані полеглі воїни.

На Філіппінах у мечеть кинули гранату

У ніч на 30 січня в місті Замбоанга на острові Мінданао кинули в мечеть гранату. В результаті вибуху дві людини загинули, ще четверо поранені. Поліція ідентифікувала жертв, потерпілих доставили в лікарню. За даними місцевих правоохоронців, зловмисник спочатку вимкнув вуличний ліхтар, а потім кинув гранату в мечеть, де саме перебували релігійні лідери мусульман.

У США слідство не знайшло мотиву в масовому вбивстві на фестивалі в Лас-Вегасі

У вбивці, який застрелив 58 осіб на фестивалі кантрі-музики в Лас-Вегасі в жовтні 2017 року, швидше за все, не було явного мотиву для таких дій. Такого висновку дійшли слідчі ФБР. Вони припускають, що нападник намагався наслідувати свого батька, який мав проблеми з законом. Йдеться про події 1 жовтня 2017, коли Стівен Педдок відкрив стрілянину зі свого номера на 32 поверсі казино-готелю Mandalay Bay. Він стріляв з автоматичної зброї протягом 11 хвилин. Коли в номер, де перебував чоловік, увірвалися поліцейські, він убив себе.

Канада виділить майже $115 мільйонів на розселення біженців

Федеральний уряд Канади виділить $114,7 млн провінціям та населеним пунктам на забезпечення тимчасовим житлом тисяч шукачів притулку у країні. Розподілом коштів займатиметься Міністерство громадянства та імміграції. У відомстві додали, що ці $115 млн будуть виділені додатково до $50 млн , які влітку були розподілені між провінціями Онтаріо, Квебек та Манітоба з тією самою метою.

Два човни з мігрантами затонуло в Аденській затоці

Понад 130 африканських мігрантів могли загинути внаслідок затоплення двох перевантажених човнів поблизу узбережжя Джибуті. За даними Міжнародної організації з міграції, човни прямували до Ємена — воріт до країн Перської затоки, де багато мігрантів сподіваються знайти роботу та краще життя. Місцеві мешканці повідомили правоохоронцям у Джибуті про інцидент, після чого поліція знайшла на березі п’ять тіл та двох мігрантів, які пережили аварію.