У «Борисполі» затримались понад 20 рейсів авіакомпанії МАУ. Літаки не могли заправити пальним

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У «Борисполі» затримались понад 20 рейсів авіакомпанії МАУ. Літаки не могли заправити пальним

Гонтар Володимир / УНІАН

У київському аеропорту «Бориспіль» увечері 29 січня на 1—2 години затримались 22 рейси приватної авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», на яких мали летіти 3 тисячі пасажирів. У повідомленні прес-служби МАУ пояснили, що стався збій у заправці літаків авіаційним пальним.

«В офіційному повідомленні компанії-постачальника пального причиною призупинення заправки називають її конфлікт із Державною фіскальною службою України. Він повʼязаний з механізмом погашення векселів при реалізації авіапального, що був запроваджений новими положеннями Податкового кодексу, які набрали чинності з 1 січня 2019 року», — йдеться в заяві на офіційному сайті авіакомпанії.

У МАУ підкреслюють, що заправку літаків було призупинено, хоча авіакомпанія виконує усі свої зобовʼязання за договором постачання пального в аеропорту «Бориспіль».

Через цю ситуацію «Міжнародні авіалінії України» надали постачальникові авіаційного палива лист про компенсацію можливих штрафних санкцій з боку Державної фіскальної служби, які можуть виникнути через заправку літаків увечері 29 січня.

«Авіакомпанія зробила цей крок з метою попередити можливі серйозні наслідки для компанії та незручності для пасажирів. У цьому разі йдеться про інтереси понад 3 тисяч пасажирів», — додали в МАУ.

  • 25 січня Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) повідомило, що брак авіадиспетчерів викликав затримку польотів у кількох великих аеропортах Східного узбережжя США.