Парламент Венесуели заявив, що з країни до Москви намагалися вивезти 20 тонн золота

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Парламент Венесуели заявив, що з країни до Москви намагалися вивезти 20 тонн золота

Carlos Becerra / Bloomberg via Getty Images

У Національній асамблеї Венесуели, опозиційній до президента Ніколаса Мадуро, заявили, що з країни намагалися вивезти до Росії близько 20 тонн золота. Про це повідомляється на сторінці парламенту Венесуели у Twitter.

«Ми отримали інформацію від чиновників BCV [Центрального банку Венесуели]: з Москви прибув літак, на якому збиралися вивезти не менше 20 тонн золота, і ми вимагаємо від BCV подробиць про те, що відбувається. Це не золото Каліксто Ортегі [глава банку], а золото венесуельського народу», — йдеться в повідомленні.

  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів громадян проти уряду Мадуро. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом, також нового главу Венесуели визнали Канада та низка латиноамериканських країн, зокрема Бразилія, Перу і Колумбія.
  • Увечері 28 січня в аеропорту за 20 км від столиці Венесуели Каракас приземлився Boeing-777 російської авіакомпанії Nordwind Airlines. За даними місцевих видань, цей перевізник раніше ніколи не літав у Венесуелу. «Нова газета» повідомила, що на борту лайнера, який може перевозити близько 300 осіб, пасажирів не було.
  • Раніше Reuters повідомило, що Ніколаса Мадуро охороняють російські бійці ПВК. У Венесуелі їх може бути близько 400 осіб. За інформацією видання, ці найманці повʼязані з «ПВК Вагнера», раніше поміченою на Донбасі, у Сирії та Судані, де теж тривають антиурядові протести. У Росії заперечують присутність своїх бійців у Венесуелі.