США страждають від аномальних морозів. У кількох штатах оголосили надзвичайний стан

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Аномально холодний циклон, який прозвали «полярним вихором», накрив центральні і північні штати США та низку регіонів Канади. Школи в постраждалих від морозу регіонах закриті, а сотні авіарейсів відклали чи скасували, пише CBS News.

Близько двох мільйонів осіб, за даними NASA, опинилися в регіонах, де температура повітря не піднімається вище -18 градусів за Цельсієм.

Наразі відомо про шість смертельних випадків у США через аномальні морози — в Іллінойсі, Айові, Індіані, Вісконсині та Міннесоті.

Поштова служба Сполучених Штатів заявила, що не буде доставляти пошту в райони, розташовані в деяких частинах країни, через сильні холоди. Доставка пошти була припинена в деяких частинах Міннесоти, Мічигану, Індіани, Іллінойсу, Вісконсину, Огайо, Айови, Пенсильванії, Дакоти та Небраски.

Через сильні холоди виходить з ладу обладнання на опорах ліній електропередач, що викликало перебої з електрикою в Міннесоті. Тим часом, губернатори Чикаго, Мічигану та Вісконсина оголосили надзвичайний стан у своїх штатах.