Контрабанда російських цигарок з «ЛНР»: волонтер назвала імʼя затриманого командира військової частини

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Сєвєродонецькому кафе «Лагуна» за контрабанду російських цигарок через «ЛНР» були затримані оперативник військової контррозвідки Служби безпеки України і командир 8-го батальйону 10-ї бригади Дмитро Лисюк, якому вже повідомили про підозру.

Про це у Facebook написала сокоординаторка «Медійної ініціативи за права людини» Ольга Решетилова.

Раніше вона вказувала, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали Василя Зубанича під час отримання хабара в розмірі $2 500. Пізніше вона заявила, що затримали не Зубанича.

«Як зʼясувалося згодом, Зубанича не затримували. А у справі фігурує інше прізвище, яке ДБР не називає. Але за військовим зведенням за 18 січня йшлося про затримання командира 8 батальйону 10 бригади Дмитра Лисюка. А ще через деякий час зʼясувалося, що всі затримані зараз перебувають під особистим зобовʼязанням. Прес-служба ДБР каже, що їм оголошено підозру», — написала Решетилова.

Вона також розповіла про деталі затримання, зазначивши, що спочатку велося стеження за бойовиками, але після були виявлені офіцери бригади і військовий контррозвідник, які обговорювали шляхи доставки контрабанди.

«Очевидці й учасники затримання кажуть, що відразу після інциденту в “Лагуні” почалися дзвінки слідчим. А за військовим (військовими — ?) приїхали дві машини і забрали їх. [...] За цією плутаниною з прізвищем зараз намагаються заговорити саму суть підозри — співпраця офіцерів бригади з сепаратистами у контрабанді», — написала вона.