«Даю 24 години для вибачень». Луценко відповів на заяву Гриценка про його сина, який «не воював» у зоні АТО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на заяву кандидата у президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, який сказав, що Луценко ховав свого сина від служби в АТО. Головний прокурор країни показав фото свого сина Олександра з фронту і дав Гриценку 24 години для вибачень.

«Даю 24 годину “чесному” полковнику для вибачення. Мій син пішов у 2014 на фронт добровольцем і служив солдатом 2 гармати 1 вогневого взводу 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади. І поки бравий екс-міністр оборони заявляв, що призов його сина є покаранням за громадянську позицію, мій Сашко разом з побратимами вів вогонь по противнику з-під Пісків у ході оборони ДАПу [Донецького аеропорту]», — написав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що використання сімʼї для політичної дискредитації є неприпустимою поведінкою.

«Поняття честі в мене і мого сина зовсім інші, ніж у цього г...», — підсумував Луценко.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган також відреагувала на заяви Гриценка і опублікувала відеозапис з Олександром Луценком під час повернення його підрозділу із зони АТО.

Олександр Луценко на відео з 2:09

«Хочеться від “чесних” побачити, як, набравшись честі і чесності, вибачаються», — написала у Facebook Сарган.

29 січня Анатолій Гриценко в інтервʼю журналісту Дмитру Гордону заявив, що в 2014 році не ховав свого сина від армії, на відміну від генпрокурора Юрія Луценка, президента Петра Порошенка і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

Він сказав, що якби високопоставлені чиновники відправили своїх синів на війну, то не було б спекуляцій на крові і війна вже б закінчилася.