У США адвокат подав до суду на Apple. Він стверджує, що приватну розмову його клієнта підслуховували через FaceTime

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У США адвокат подав до суду на Apple. Він стверджує, що приватну розмову його клієнта підслуховували через FaceTime

Nicolas Thomas / Unsplash

Адвокат із Гʼюстона, США Ларрі Вільямс II подав до суду на компанію Apple. Він стверджує, що його iPhone випадково дозволив невідомій особі підслухати його особисту бесіду з клієнтом. Про це пише Bloomberg.

Apple зазнала критики через помилки в програмному забезпеченні iOS 12.1 для iPhone, яке дозволяє стороннім прослуховувати розмови під час відеочатів за допомогою функції FaceTime.

Вільямс сказав, що збій порушує конфіденційність «найбільш інтимних розмов без згоди», згідно зі скаргою, яку він подав до суду штату в Гʼюстоні. Він сказав, що його підслуховували, коли він давав свідчення під присягою під час свідчень клієнта.

Представники Apple не відразу відповіли на дзвінки та електронні листи з проханням прокоментувати скаргу. Помилка дозволяла користувачу подзвонити в FaceTime та автоматично почати чути іншу людину, перш ніж вона візьме трубку. Інша людина не знала, що той, хто телефонує, їх чує.

У понеділок Apple вирішила проблему. В компанії зазначили, що випустять оновлення програмного забезпечення пізніше на цьому тижні, щоб виправити проблему.