«Рух синіх шапок». Шевченко оголосив про створення свого антикорупційного руху

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Ігор Шевченко, кандидат у президенти України, поділився власним баченням історії з шапками в Давосі, а також оголосив про створення свого антикорупційного руху. Про це він розповів на своїй прес-конференції.

Кандидат зазначив, що частина журналістів «просто не розуміють жартів».

«Я написав жартівливий пост і сам просто вигадав цього охоронця, і що можна брати лише одну шапку, щоб цей пост був більш динамічним. Я писав його для своїх друзів. А на наступний день розпочався цей інформаційний шквал, і в чому мене тільки не обвинувачували: і в тому, що я краду, і що мене затримали, що дивом уникнув арешту», — зазначив Шевченко.

За його словами, це не було «продуманою піар-акцією». Він зазначив, що з Давосу привіз усього пʼять синіх шапок.

«Ці шапки ми продамо на благодійному аукціоні і виручені кошти передамо на благодійність. Зараз ми вирішуємо, на який проект передати кошти, але це точно буде повʼязано з лікуванням дітей», — зазначив кандидат.

Крім цього він оголосив, що збирається створити «загальнонаціональний антикорупційний “Рух синіх шапок”».

«Рух буде мати конкретну мету — створити механізм боротьби з корупціонерами, а не з поняттям корупції загалом», — сказав Шевченко.

  • 31 грудня 2018 року в Україні стартувала передвиборча кампанія. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени в Україні відбудуться парламентські вибори.