Естонські законодавці дозволили одружуватися і розлучатися за допомогою відеозвʼязку з нотаріусом

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Парламент Естонії ухвалив зміни до законодавства, завдяки яким у країні дозволяється одружуватися і розлучатися по відеозвʼязку з нотаріусом. Відповідна інформація вказана на сайті парламенту країни.

Нововведення полягає в тому, що тепер в Естонії відеозвʼязок з нотаріусом може вважатися аналогом особистої присутності. Оновлений закон набуде чинності з 1 лютого 2020 року.

В Естонії по відеозвʼязку можна буде подавати заяви про вступ до шлюбу або його розірвання, вступ у спадщину чи відмову від нього, відчуження частки участі в товаристві з обмеженою відповідальністю, посвідчувати довіреності, повʼязані з передачею майна в заставу і т. п.

Для дистанційного засвідчення Нотаріальною палатою була розроблена спеціальна програма. Увійти в неї можна за допомогою ID-картки або електронного посвідчення особи.

Нотаріально завірити угоду по відеозвʼязку можна буде тільки в приміщеннях естонських дипломатичних представництв. На період тестування виділено три диппредставництва: у Гельсінкі, Нью-Делі і Стокгольмі.