САП повторно проситиме Генпрокуратуру притягнути нардепа від БПП Дубневича до відповідальності

Автор:
Олена Мельник
Дата:
САП повторно проситиме Генпрокуратуру притягнути нардепа від БПП Дубневича до відповідальності

Космач Олександр / УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура найближчим часом повторно передасть у Генпрокуратуру подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича («Блок Петра Порошенка»).

Про це заявив голова САП Назар Холодницький в ефірі телеканалу ZIK.

«Дуже цікава позиція псевдоактивістів, які кричали, що це подання САП зробило прекрасно, коли про це стало відомо. А коли подання повернули, позиція активістів стала протилежною, що нібито САП спеціально підготувала неякісне подання. Тобто якщо хороше, то НАБУ зробило, а погане — це САП», — зазначив Холодницький.

Водночас керівник САП додав, що розпорядився усунути всі недоліки в цьому поданні, навіть коми.

«Я впевнений, що цього тижня або на початку наступного подання на Дубневичів буде повторно внесене ГПУ», — зауважив він.

  • САП та НАБУ розслідують кілька кримінальних справ, фігурантами яких є посадовці «Укрзалізниці» та компанії братів Дубневичів. У кінці 2018 року Назар Холодницький передав до Генпрокуратури подання про зняття недоторканності з нардепа Ярослава Дубневича.
  • 14 січня стало відомо, що ГПУ повернула це подання назад до САП. У Генпрокуратурі тоді заявили, що подання про притягнення нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності потребує суттєвого доопрацювання.