За рік перельоти Ілона Маска обійшлися Tesla в $700 тисяч. Це всемеро дорожче польотів гендиректора Apple

Автор:
Олена Мельник
Дата:
За рік перельоти Ілона Маска обійшлися Tesla в $700 тисяч. Це всемеро дорожче польотів гендиректора Apple

OnInnovation / Flickr

У 2018 році американський мільярдер і керівник компанії-виробника електромобілів Tesla Ілон Маск пролетів на приватному літаку понад 150 тис. миль (понад 240 тис. км), або більше шести разів навколо Землі. Більшість таких поїздок підприємця оплатила сама Tesla, яка заборгувала мільярди доларів і звільнила тисячі співробітників за останній рік, повідомляє The Washington Post .

За даними видання, літак Маска зареєстрував понад 250 рейсів в Азії, Європі, Латинській Америці та на Близькому Сході. Деякі польоти були повʼязані з відпочинком підприємця або його сімʼї. Також Маск часто використовував літак для перельотів з одного кінця Лос-Анджелеса на інший, щоб скоротити час поїздки.

За даними The Washington Post, загалом за рік це обійшлося Tesla в $700 тис. При тому що, за попередніми заявами Маска, його гігант з виробництва електромобілів втрачає до $100 млн на тиждень і балансує на межі колапсу.

Чому $700 тисяч — це багато?

Газета зазначає, що подорожі засновника Tesla сильно виділяються порівняно з іншими керівниками великих корпорацій. Наприклад, засновник Amazon мільярдер Джефф Безос, у якого є підприємства по всьому світу, минулого року здійснив на 100 рейсів менше, ніж Маск.

Компанія Apple, яка в 2017 році отримала в 19 разів більше доходів, ніж Tesla, заплатила приблизно $93 тисяч своєму гендиректору Тіму Куку за польоти на приватному літаку — усемеро менше, ніж виробник електрокарів витратив на поїздки Маска.