Bloomberg: iPhone у 2019 році отримає потрійну камеру, а в 2020 — лазерну 3D-камеру

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська компанія Apple у 2019 і 2020 роках випустить смартфони iPhone з новими інноваційними камерами. Моделі 2019 року отримають потрійні камери, а моделі 2020-го — 3D-камери дальньої дії.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела в компанії Apple.

iPhone 2019

За даними видання, «трикамерний» модуль дозволить iPhone вести фото- і відеозйомку з широким кутом огляду. У той же час джерело не повідомило, чим саме буде відрізняться нововведення компанії від смартфонів Huawei і Samsung, які вже випускають моделі з потрійними камерами.

Apple також тестує розʼєм USB-C, який повинен замінити конектор Lightning. У 2018 році компанія вже представила USB-C на планшетах iPad Pro, але остаточно ще не вирішила, чи впроваджувати технологію в нові iPhone.

Також відомо, що у смартфонах 2019 року буде більш продуктивний процесор і вдосконалена система Face ID. Зовнішній дизайн збережеться, але у 2020-му можна очікувати змін.

iPhone 2020

Компанія планує випустити iPhone із потужною лазерною 3D-камерою дальньої дії, яка зможе сканувати навколишнє середовище і створювати тривимірну реконструкцію реального світу. Лазерний сканер буде більш точно передавати глибину і розміщення віртуальних обʼєктів. Така технологія може імітувати професійну фотокамеру з сучасною оптикою.

Джерела видання стверджують, що 3D-камера буде краще взаємодіяти з програмами, в яких задіяна додаткова реальність (AR). Такі камери дозволять Apple просунутися у створенні аналогічної системи для AR-окулярів, які, за чутками, також плануються на 2020 рік.