Опитування: На виборах у Раду партії «Слуга народу» і БПП борються за друге місце. Лідирує «Батьківщина»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Опитування: На виборах у Раду партії «Слуга народу» і БПП борються за друге місце. Лідирує «Батьківщина»

Congress of local and regional authorities / Flickr

Якби зараз проводились вибори до Верховної Ради, до парламенту пройшли б шість політичних партій: «Батьківщина», «БПП — Солідарність», «Слуга народу», політичне об’єднання «Опозиційна платформа — За життя», «Громадянська позиція» та «Радикальна партія».

Це випливає з дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI).

Опитування проводилося по всій Україні, крім окупованих територій Донбасу та анексованого Криму, 13—27 грудня 2018 року. Усього опитали 2 400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Допустима похибка не перевищує 2%.

Серед всіх опитаних лідером є «Батьківщина». За неї б проголосували 14% виборців. За друге місце у Раді змагаються «Блок Петра Порошенка – Солідарність» та «Слуга народу». Свій голос їм би віддали 8% опитаних.

«Опозицiйну платформу – За життя» підтримують 7% українців, а «Радикальну партію» та «Громадянську позицію» — 6% виборців.

Водночас 15% опитаних сказали, що не голосуватимуть на виборах, а у 20% немає відповіді або їм важко сказати.

  • Вибори до Верховної Ради мають відбутися 27 жовтня 2019 року. Перед цим, 31 березня, пройдуть президентські вибори. У дослідженні «Моніторинг електоральних настроїв українців: січень 2019» соціологічної групи «Рейтинг» керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський лідирує серед кандидатів у президенти. За ним йде лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, а на третьому місці — чинний президент Петро Порошенко.