«Це не підтримка кандидата. Це — подяка». Митрополит Епіфаній сказав, що ПЦУ перестане брати участь у «Томос-турі» після реєстрації Порошенка в ЦВК

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Православна церква України (ПЦУ) перестане брати участь у «Томос-турі» після того, як Петро Порошенко буде зареєстрований кандидатом на виборах президента. Про це митрополит Епіфаній розповів в інтервʼю Youtube-проекту KishkiNA.

«Це не підтримка кандидата в президенти. Це певна подяка людині, яка стільки зробила, щоб Томос відбувся. Так, це певним чином можна розглядати і як піар з боку держави, але я їх розглядаю саме як подяку президенту, що вклав стільки сил на те, щоб ми досягли мети», — зазначив митрополит щодо того, чи не є «Томос-тур» політичним ходом.

«Якщо Порошенко прийме рішення і буде зареєстрований як кандидат, звичайно, ми більше не будемо приймати участь у таких поїздках,» — пояснив він.

На момент запису інтервʼю Порошенко ще не оголосив про висунення на другий термін. Проте поки він ще не подав документи для реєстрації в Центральну виборчу комісію.

  • Почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ) Філарет під час зʼїзду партії «Всеукраїнське обʼєднання «Батьківщина» подякував президенту Петру Порошенку за Томос і закликав український народ до єднання.
  • Міністерство культури України визначилося з церквами та релігійними обʼєднаннями Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), які повинні змінити свою назву відповідно до закону. Був опублікований список.
  • Митрополит Епіфаній заявив, що Російська православна церква (РПЦ) буде існувати в Україні на рівних правах, і згодом народи України та Росії зможуть відновити дружбу.