Наглядова рада достроково розірвала контракт з головою правління «Суспільного» Зурабом Аласанією

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Голову «Національної суспільної телерадіокомпанії України» Зураба Аласанію достроково усунули з посади. Про це повідомила Світлана Остапа, член Наглядової ради «Громадського телебачення».

«Тільки що Наглядова рада «Суспільного» більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ВАТ НСТУ Зурабом Аласанією. 9 за, 3 проти», — повідомила вона.

Як пояснив theБабелю член Наглядової ради «НОТУ» директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран, за рішення про звільнення Аласанії голосували в таємному режимі.

«Для того щоб уникнути інсинуацій, це питання виносили на таємне голосування. За проголосували 9 членів Наглядової ради з 12, 3 — проти», — заявив Таран.

За його словами, за підсумками голосування буде опублікований офіційний протокол засідання, де буде викладена мотивувальна і резолютивна частина рішення Наглядової ради.

«До цього моменту між членами Наглядової ради була досягнута домовленість — не коментувати мотиви і причини такого рішення», — сказав Таран. Він додав, що рішення про дострокове припинення контракту з Аласанією виносилося на Наглядову раду вперше.

Зураб Аласанія на момент публікації від коментарів відмовився.