Facebook і Twitter видалили сотні акаунтів, пов’язаних з Іраном, Росією та Венесуелою

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Соціальні мережі Facebook і Twitter видалили сотні облікових записів, пов’язаних з Іраном, Росією та Венесуелою. Facebook оголосив про призупинення 783 облікових записів, причетних до «скоординованої недостовірної поведінки» у Facebook та Instagram, пише «Інтерфакс-Україна».

Стверджується, що активність акаунтів «спрямовувалася з Ірану» на користувачів Близького Сходу і Південної Азії, а також була націлена на США.

Майже водночас Twitter оголосив про видалення кількох акаунтів з Ірану, власники яких видавали себе за американців або новинні агентства. Також Twitter видалив 8 тисяч повідомлень, імовірно, створених, щоб вплинути на проміжні вибори до Конгресу США в листопаді 2018 року.

Зазначається, що основна частина дезінформації щодо виборів створювалася безпосередньо у США, але деякі її джерела, ймовірно, розташовувалися в Ірані, Венесуелі та Росії.

Twitter також оголосив, що видалив мережу акаунтів, запущених із Венесуели, які «очевидно, беруть участь у підтримуваній державою кампанії впливу» від імені президента країни й орієнтованій на венесуельську аудиторію.

  • Раніше компанія Facebook видалила 26 сторінок, 77 облікових записів і 4 групи у своїй соцмережі, а також 41 обліковий запис в Instagram, які були створені Росією і діяли в Україні з «негідною поведінкою».
  • Також Facebook вирішив посилити правила розміщення політичної реклами на своїй платформі в країнах, у яких в 2019 році відбудуться вибори.