Справу «Савченко — Рубана» про підготовку теракту хочуть перенести зі Слов’янська в Чернігів

Автори:
Оксана Коваленко, Олена Мельник
Дата:
Справу «Савченко — Рубана» про підготовку теракту хочуть перенести зі Слов’янська в Чернігів

Олександр Синиця / УНІАН

Генеральна прокуратура просить перенести розгляд справи «Савченко — Рубана» зі Словʼянського суду в Чернігів, повідомили theБабелю у прес-службі ГПУ. Клопотання подали до Верховного суду.

За законом, для забезпечення оперативності та ефективності до початку судового розгляду у виняткових випадках розгляд справи можна передати до іншого суду — за місцем проживання більшості свідків. У прокуратурі зазначають, що більшість свідків у цьому кримінальному провадженні проживають на території Чернігівської області.

«Враховуючи викладене, до Верховного суду подано клопотання про направлення кримінального провадження з одного суду, Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, до іншого — одного з судів Чернігівської області», — пояснили в прокуратурі.

  • У кінці січня адвокат АО Barristers Олександр Тананакін повідомив, що справу «Савченко — Рубана» будуть розглядати в суді Словʼянська. Дата розгляду була невідома. 29 січня визначили колегію суддів, які розглядатимуть справу. Її очолить суддя Сергій Пронін.
  • Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її разом з головою організації «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю.
  • У середині грудня минулого року Савченко і Рубану визначили термін для ознайомлення з матеріалами справи — до 20 січня 2019 року.