Книга Довлатова та підручник з англійської. В Україні заборонили ввезення ще 13 російських книг через пропаганду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Книга Довлатова та підручник з англійської. В Україні заборонили ввезення ще 13 російських книг через пропаганду

Robert R. McElroy / Getty Images

Державний комітет телебачення та радіомовлення заборонив ввозити в Україну з Росії ще 13 книг, які звинуватили у пропаганді імперської ідеології та комунізму, а також у розпалюванні релігійної ворожнечі.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Відмовлено ТОВ «Дрес Шоу», ТОВ «Етниктрейд», ТОВ «Якабу Трейд», ТОВ «Форс Україна», ТОВ «Перо» і ТОВ «Видавництво Махаон-Україна» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книг, у яких присутні ознаки пропаганди», — йдеться в повідомленні.

У країну не пустили кілька дитячих книг, серед яких підручник з англійської мови для школярів, у яких виявили комуністичні символи і прапори збройних формувань РФ. Заборонили твір Сергія Довлатова, бо в передмові до книги «пропагується відомий українофоб Сергій Безруков», який внесений у «чорний список» Міністерства культури.

Також заборонені книги Микити Непряхіна «Убеждай и побеждай. Секреты эффективной аргументации» за пропаганду комунізму, Євгена Торчинова «Путь запредельного: Религии мира. Психотехника и трансперсональные состояния» за пропаганду держави-агресора і книги російського журналіста Андрія Шарія «Балканы: окраины империй» за імперську пропаганду.