Героїню резонансної статті про наркотики в російському виданні «Батенька» заарештували в Москві

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Героїню резонансної статті про наркотики в російському виданні «Батенька» заарештували в Москві

ВКонтакте / Героиня На героине

Кузьмінський суд Москви відправив під арешт героїню резонансної статті «Героїн — власність моделі» Анну Глазову. Про це повідомили в прес-службі суду, передає Интерфакс.

Згідно з повідомленням, Глазовій було змінено запобіжний захід на взяття під варту на 28 діб, тобто до 27 лютого 2019 року.

Щодо неї, за даними суду, порушено кримінальну справу за ч.1 ст.228 Кримінального Кодексу РФ — незаконне придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів.

Про що була стаття?

18 грудня 2018 року на сайті «Батенька, да вы трансформер!» вийшла стаття «Героїн — власність моделі». Інтервʼю з дівчиною, яка живе в Москві і працює програмістом-фрілансером, викликало величезний резонанс.

Дівчина відверто заявила, що близько 10 років вживає героїн, пише про це і постить фото в соцмережах. Героїня статті стверджує, що можна вживати «важкі» наркотики і при цьому не ставати маргіналом.

  • 31 січня Глазову затримала московська поліція. При затриманні у неї вилучили героїн.
  • Публікація Глазової під псевдонімом «Тео» вийшла в грудні 2018 року на сайті інтернет-видання «Батенька, да вы трансформер!» і незабаром була заблокована Міністерством внутрішніх справ Росії.