Екс-міністра фінансів Колобова викликали в Генпрокуратуру для участі в слідчих діях

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Колишнього міністра фінансів Юрія Колобова викликали в Генеральну прокуратуру для участі у слідчих діях. Відповідна інформація опублікована на сайті ГПУ.

«Колобов, 08.04.1973 р. (Київська область, Обухівський район, с. Романків, вул. Лісова, 131-Е). Вам необхідно з’явитися 18.02.2019 о 11 годині 00 хвилин до слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Гайдара В. А. за адресою: м. Київ, вул. Різницька, 13/15, каб. 808-В», — сказано у повістці.

Також згадується, що його викликають для участі у проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №12013220540000400 від 31 січня 2013 року (організована злочинна група Януковича) за ознаками злочинів, повʼязаних із створенням злочинних організацій, розтратою держмайна, зловживанням службовим становищем і відмиванням грошей.

  • Генпрокуратура почала кримінальне провадження у цій справі ще в жовтні 2014 року. Колобов також був фігурантом виробництва щодо незаконного випуску облігацій зовнішньої державної позики для отримання кредиту від Росії.
  • Екс-міністра фінансів затримали в Іспанії у 2015 році. Іспанія відмовила Україні в його екстрадиції.
  • 21 лютого 2018 року Печерський районний суд Києва звільнив Колобова від кримінальної відповідальності.
  • Генеральна прокуратура викликала на допит колишнього міністра екології та природних ресурсів, власника газодобувної групи Burisma Holdings Миколу Злочевського.
  • Раніше генеральна прокуратура викликала на допит колишнього голову Національного банку і виконуючого обовʼязки премʼєр-міністра Сергія Арбузова.