Меркель закриває свою сторінку у Facebook, бо не планує продовжувати політичну карʼєру. Зараз у неї 2,5 млн підписників

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що закриє свою сторінку у Facebook, оскільки вона планує закінчити свою політичну карʼєру. Про це пише the Hill.

У відео, розміщеному на її сторінці, Меркель пояснила, що їй більше не потрібен акаунт, оскільки вона більше не очолює «Християнсько-демократичний союз Німеччини» (ХДС).

«Сьогодні — той день, коли я хотіла б подякувати вам за вашу підтримку моєї сторінки у Facebook, — сказала вона. — Ви знаєте, що я більше не президент ХДС, тому я закрию свою сторінку у Facebook».

Меркель оголосила, що вона не буде балотуватися на наступний термін, коли закінчиться її нинішній. Вона відхилила питання про те, що вона буде робити після виходу на пенсію.

Зараз на сторінку Меркель підписані 2,5 млн користувачів. Канцлер додала, що публіка може отримувати новини про політику на сторінці уряду Німеччини у Facebook.

  • Канцлер Німеччини Ангела Меркель у пʼятницю, 7 грудня, в останній раз звернулась до однопартійців з «Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС) в якості голови партії. У Гамбурзі пройшла конференція за участю 1001 делегата ХДС.
  • Про те, що Меркель збирається залишити посаду голови ХДС, стало відомо 29 жовтня. Однак вона планує залишатися на посаді глави уряду до 2021 року.