Голова Херсонської облради Владислав Мангер вийшов з партії «Батьківщина» на час розслідування вбивства Гандзюк

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Голова Херсонської облради Владислав Мангер вийшов з партії «Батьківщина» на час розслідування вбивства Гандзюк

Facebook / Владислав Магнер

Президія політичної партії «ВО «Батьківщина» задовольнила заяву голови Херсонської обласної ради, керівника Херсонської міської організації цієї політсили Владислава Мангера про те, щоб призупинити членство в партії на час розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк.

«Відповідно до статуту політичної партії «ВО «Батьківщина» президія політичної ради партії розглянула заяву керівника Херсонської міської організації Владислава Мангера про призупинення членства в партії. Президія політради задовольнила заяву Владислава Мангера», — повідомила прес-служба «Батьківщини», пише Інтерфакс-Україна.

Мангер вирішив вийти з партії 31 січня, про що повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі.

«Щоб припинити спекуляції, вважаю єдино правильним рішенням призупинити своє членство в партії «Батьківщина» на час розслідування справи Гандзюк. Сподіваюся, що слідство чітко визначить імена замовників і виконавців фактичного вбивства Катерини», — написав Мангер на своїй сторінці у Facebook. Звинувачення на свою адресу він вважає безпідставними.

  • Губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв і голова обласної ради Владислав Мангер відповіли на звинувачення батька радниці мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк в причетності до її замовного вбивства, заявивши, що всі слова на їх адресу — політична провокація.
  • 28 січня Віктор Гандзюк зробив заяву на засіданні Тимчасової слідчої комісії (ТСК) про те, що Гордєєв і Мангер співпрацювали з головним підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк — Олексієм Левіним (справжнє прізвище — Москаленко).
  • У грудні 2018 року депутат Верховної Ради і член Тимчасової слідчої комісії у справі Гандзюк Мустафа Найєм (БПП) повідомив, що ключовий підозрюваний у справі Гандзюк — Олексій Москаленко, 41-річний бізнесмен з кримінальним минулим з Херсона. За словами нардепа, чоловік виїхав з України в Домініканську республіку. Раніше Москаленко був засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком, теж Олексієм Москаленком. Вийшов на волю у червні 2016 року за так званим «законом Савченко».