Вночі: Трамп заявив, що може оголосити надзвичайний стан у США, Ольга Богомолець потрапила в ДТП, а на Кубі впав метеорит

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Трамп заявив, що може оголосити надзвичайний стан, якщо переговори з демократами знову зайдуть у глухий кут

Президент США Дональд Трамп заявив, що може оголосити надзвичайний стан у тому випадку, якщо знову не вдасться домовитися з демократами про будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Про це пише Reuters.

«Висока вірогідність того, що це доведеться зробити», — зазначив Трамп.

У разі оголошення надзвичайного стану президент США отримає повноваження виділити з бюджету Міноборони фінансування на будівництво стіни.

Кандидат у президенти Ольга Богомолець потрапила в ДТП в Одесі

Народний депутат і кандидат в президенти Ольга Богомолець потрапила в ДТП в Одесі. Про це повідомив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook.

Автомобіль потрапив у ДТП увечері, обійшлося без серйозних наслідків і постраждалих. Причиною аварії стало порушення правил дорожнього руху водієм автомобіля, в якому перебувала кандидат.

На Кубі впав метеорит

У західній частині Куби сталася серія вибухів, причиною яких було падіння метеорита. Люди відчували сильні вібрації у своїх будинках і бачили дим у небі. Постраждалих вналідок події, за офіційними даними, немає, пише Cibercuba.

Фахівці знайшли кілька уламків метеорита, розмір деяких з них сягає 20—30 сантиметрів у діаметрі.

Міністерство енергетики США заборонить своїм ученим співпрацювати з Росією, Китаєм, Іраном і КНДР

Міненерго США заборонить своїм ученим співпрацювати з низкою країн. Про це повідомляє WSJ. Така заборона пояснюється необхідністю захисту інтересів національної безпеки США. Всі вчені Міненерго повинні будуть звітувати, якщо захочуть взяти участь у програмах або грантах, що надаються Росією, Китаєм, Іраном і КНДР. Їм запропонують або відмовитися від цієї ідеї, або звільнитися. Це все обумовлюється ще й курсом Трампа, спрямованим на захист американських технологій державної власності.

На трасу Мукачево — Львів зійшла лавина

У Закарпатській області на дорозі Н-09 (Мукачеве — Львів) зійшла снігова лавина. Про це повідомляє «Укравтодор» на своїй сторінці в соціальній мережі. Поруч із селом Ділове зійшла лавина обсягом 40 кубічних метрів, яка перекрила половину проїжджої частини. На місце інциденту відправили спецтехніку. Водіїв попросили враховувати цю інформацію при плануванні поїздок.