У Харківській області перша громада перейшла з УПЦ МП в ПЦУ

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Харківській області перша громада прийняла рішення вийти з Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) і приєдналася до Православної церкви України (ПЦУ). Про це написала депутат Харківської облради Ольга Львова на своїй сторінці у Facebook.

«Дмитрівська релігійна громада перша в Богодухівському районі з благословення єпископа Митрофана зробила перехід до помісної Православної церкви України. Богослужіння провели священики ПЦУ отець Василь та отець Андрій», — написала вона.

  • Подивитися, які громади вже перейшли в ПЦУ, можна за інтерактивною картою переходів.
  • Громада Покровської церкви, яка розташована на Закарпатті, за підтримки священика прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. Покровська церква має складну історію. Вона будувалася як греко-католицька.
  • Наприкінці грудня в ПЦУ перейшов прихід найбільшого храму УПЦ МП у Львівській області — Святих апостолів Петра і Павла в Жовкві.
  • Тоді ж у Львівській області ще три парафії УПЦ Московського патріархату приєдналися до ПЦУ. У новостворену церкву перейшли громади сіл Піщани, Верчани та міста Угнів.