Водія Audi, який скоїв смертельне ДТП на площі Перемоги в столиці, взяли під варту на два місяці

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

29-річного водія, який 31 січня 2019 вчинив масштабне ДТП зі смертельними наслідками на площі Перемоги в Києві, взяли під варту терміном на два місяці без права внести заставу. Таке рішення виніс Шевченківський районний суд. Про це повідомили в прокуратурі.

Підозрюваного доставили на судове засідання на каталці, в супроводі лікарів.

Підозрюваний, рухаючись по вул. Дмитрівській у напрямку вул. Старовокзальної, спочатку скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen , який рухався у попутному з ним напрямку. Після цього, продовживши рух, виїхав на проїжджу частину площі Перемоги, де зіткнувся з Mazda. В результаті зіткнення зазначені транспортні засоби відкинуло на ще три автомобілі.

Внаслідок зазначеного ДТП жінка, яка перебувала за кермом Mazda, від отриманих тілесних ушкоджень померла в лікарні.

Обґрунтовуючи необхідність застосування до водія суворого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, прокурор зазначив, що підозрюваний раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення ПДР, а також підозрюється у скоєнні ще одного кримінального злочину — перешкоджання роботі журналістів (заважав знімальній групі «Надзвичайних новин» знімати його товариша, якого спіймали нетверезим за кермом, зламав відеокамеру).

  • На трасі Одеса — Ізмаїл, біля села Миколаївка-Новоросійська зіткнулися маршрутний мікроавтобус та легковий автомобіль BMW. В результаті ДТП одна жінка загинула, 13 осіб отримали пошкодження різного ступеня.
  • Раніше, 1 січня у Миколаївській області на автодорозі Дніпро — Миколаїв сталося лобове зіткнення двох легкових автомобілів — Opel та Mazda. В результаті ДТП загинули вісім осіб, з них троє дітей.