Україна готується до великих закупівель зброї із США та країн НАТО

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з представником США в Групі стратегічних радників високого рівня Міністерства оборони України генерал-лейтенантом збройних сил США Кітом Дейтоном зазначила, що президент Порошенко підписав закон про закупівлі зброї за кордоном без посередників. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

«Буквально вчора Президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлі зброї за кордоном без посередників, який до того був підтриманий Урядом і Верховною Радою. Вважаю це хорошим сигналом для зміцнення обороноздатності нашої держави», — підкреслила віце-премʼєр-міністр.

Також вона зазначила, що Україна сподівається стати активним учасником американської програми «Іноземне військове фінансування» (Foreign Military Financing, FMF).

«Допомога США продовжує удосконалювати підготовку бойових частин Збройних Сил України, їх обладнання, медичне та матеріально-технічне забезпечення. Сподіваюся, що з новим законодавством наша співпраця стане ще міцнішою», — наголосила віце-премʼєр-міністр.

Дейтон, у свою чергу, нагадав, що за даних можливостей необхідно працювати над реформами оборонного сектора.

«Я добре розумію складність умов, в яких опинилася Україна, однак не треба шукати причини, що гальмують процес перетворень у країні. За наявних можливостей необхідно наполегливо працювати, не зупиняючи процес реформування сектору безпеки і оборони України», — підкреслив Дейтон.