Синові жінки, загиблої від вибухів на арсеналі в Балаклії, виплатять 300 тис. гривень компенсації. Він вимагав 1 мільйон

Дата:
Синові жінки, загиблої від вибухів на арсеналі в Балаклії, виплатять 300 тис. гривень компенсації. Він вимагав 1 мільйон

Фото з сайту Державної служби з надзвичайних ситуацій

Жителю Балаклії (Харківська область), мати якого загинула від уламкового поранення під час вибухів боєприпасів на території 65-го арсеналу в 2017 році, виплатять 300 тисяч гривень компенсації. Таке рішення ухвалив Київський райсуд Харкова, передає Інтерфакс-Україна.

Олександр Полтавець через НП на військових складах втратив матір, жінці було 53 роки. Вона отримала уламкове поранення голови та була госпіталізована у важкому стані в районну лікарню, де померла від набряку головного мозку.

Син загиблої подав позов про відшкодування моральної шкоди до Міністерства оборони, до військової частини 1352 (на території якої були вибухи) та до обласного управління СБУ в Харківській області. Позивач вимагав 1 млн грн компенсації.

Однак суд постановив, що військова частина 1352 має виплатити йому за моральну шкоду, заподіяну смертю матері, 300 тис. грн.

Адвокат постраждалого Роман Лихачов заявив, що на це рішення Київського райсуду буде подана апеляція. «Я вважаю, що навіть мільйон менше, ніж життя людини, а 300 тисяч — це взагалі цинізм», — заявив Лихачов.

Коли «гриміла» Балаклія?

У ніч на 23 березня 2017 року почалися вибухи на території 65-го арсеналу, неподалік Балаклії. Тоді через детонацію боєприпасів загинула жінка, троє постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

Загалом у Балаклії було зруйновано та пошкоджено 392 обʼєкта, з них 117 житлових будинків, які не підлягають відновленню. У приватному секторі було пошкоджено 228 будинків, 2 — зруйновано.

У Міноборони заявили, що причиною пожежі стала диверсія. СБУ розслідує кримінальну справу за двома статтями: 113 (диверсія) і ч. 1 ст. 115 (вбивство) КК України. Також було відкрито провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім військового положення), яке веде Нацполіція.