Луценко заявив, що досудове слідство щодо розстрілів на Майдані завершено. Адвокат сімей загиблих це заперечує

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу «Прямий» 1 лютого 2019 заявив, що слідство стосовно винних у розстрілах на Майдані завершено, і Генпрокуратура має всі докази для передачі справи в суд. Адвокат сімей загиблих з ним не згодна.

В ефірі телеканалу «Прямий» 1 лютого Луценко заявив, що слідство завершено, і Генпрокуратура має всі докази для передачі справи в суд.

«Ми вважаємо, що є всі докази для передачі в суд, зокрема, незалежна наукова експертиза про те, що команди Януковича, голови СБУ Якименка, керівника МВС Захарченка та їх підлеглих призвели до розстрілу мирних людей на Майдані», — сказав Луценко.

Однак, адвокат сімей Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська заперечує завершення розслідування.

«Всі слідчі експерименти не проведені. Експертизи не завершені. Допити всі не проведені. Відео і фото все не зібрані й не опрацьовані », — написала вона.

Заяву Луценка про завершення розслідування Закревська назвала спробою його «замʼяти»:

«Залишити як є. Скинути нарешті з себе цей чужий гештальт і забути як страшний сон. Це зовсім не те ж, що «завершити розслідування і передати обвинувальні акти в суд і отримати вироки», — резюмувала вона.

  • У грудні 2018 генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура завершила експертизу у справах про злочини під час Революції гідності на Майдані Незалежності в Києві.