Маск оголосив усі патенти Tesla відкритими. Він вірить, що це посилить позиції компанії

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Ілон Маск оголосив, що робить усі патенти електромобілів Tesla відкритими. Таким чином він хоче боротися зі зміною клімату. Про це пише BGR.

У своєму блозі мільярдер — засновник Tesla пообіцяв, що компанія «не буде порушувати патентні позови проти тих, хто сумлінно хоче використовувати нашу технологію».

«Tesla Motors була створена для прискорення появи надійного транспорту», — сказав Маcк.

«Якщо ми прокладемо шлях до створення класних електромобілів, але потім закладемо міни інтелектуальної власності, щоб перешкодити іншим, ми будемо діяти врозріз з цією метою», — додав він.

Насправді Маск сказав, що скептично ставиться до патентів, які занадто часто служать тільки для «придушення прогресу» і допомагають збагачувати гігантські корпорації та юристів, а не винахідників.

Він сказав, що раніше почувався зобовʼязаним подати патенти на Tesla, щоб перешкодити великим автомобільним компаніям копіювати технологію і використовувати величезний маркетинговий і торговий апарат для захоплення ринку.

«Ми віримо, що застосування філософії відкритого коду в наших патентах швидше посилить, а не ослабить позиції Tesla», — сказав він.

  • В електрокарах Tesla при спробі пограбування замість сигналізації вмикатиметься класична музика – твір німецького композитора для органа Йоганна Себастьяна Баха «Токата і фуга ре мінор».
  • Tesla отримала схвалення від голландського агентства автомобільних перевезень RDW. Це дозволить компанії з лютого продавати свої автомобілі по всій Європі без тяганини з окремими рішеннями щодо кожної країни Євросоюзу.