NYT: Трамп намагався взяти позику під час своєї передвиборної кампанії в 2016 році. Deutsche Bank йому відмовив

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Дональд Трамп просив кредит у Deutsche Bank під час передвиборної кампанії в 2016 році. Однак у банку йому відповіли відмовою. Про це пише The New York Times.

За інформацією видання, на початку 2016 року Трамп подав запит на надання кредиту. Це могло вказувати на те, що під час передвиборної кампанії він займався своїм бізнесом.

«Для своєї президентської кампанії Трамп брав позики на десятки мільйонів доларів. Також він витрачав великі суми на розширення свого бізнесу. Трамп звернувся до давнього союзника Deutsche Bank, одного з небагатьох банків, які все ще були готові позичати йому гроші», — йдеться у статті. Однак пізніше ситуація переросла в конфлікт, і Трампу відмовили в кредиті.

Високопоставлені чиновники зазначили, що такий кредит є занадто ризикованим. Серед їхніх побоювань було те, що, якщо Трамп переможе на виборах, а потім оголосить дефолт, Deutsche Bank доведеться вибирати між відмовою від стягнення заборгованості і арештом активів президента Сполучених Штатів.

Ця інформація може допомогти Конгресу в розслідуваннях діяльності президента США.

  • Президент США Дональд Трамп у своєму Twitter різко розкритикував колишнього помічника Білого дому Кліффа Сімса за його книгу про свою роботу в установі та напружені відносини президента з лідерами республіканців.
  • У США регулярно виходять книги скандального змісту про президента Дональда Трампа. Їх авторами нерідко виступають колишні підлеглі американського президента, які намагаються пролити світло на справжній характер Трампа, його звички і манеру поведінки. Ці твори часто приправлені скандальними подробицями, що провокує критику Трампа.