Вночі: Папа Римський прибув до ОАЕ з історичним візитом, Мадуро не погодився на дострокові вибори, а в Каліфорнії літак упав на будинок

Автор:
Олена Мельник
Дата:

ЦВК завершила прийом документів від кандидатів у президенти

Документи для реєстрації кандидатом у президенти до Центрвиборчкому подали 89 осіб, із них сімнадцять зробили це 3 лютого — в останній день подання документів. За законом, жодних обмежень у кількості кандидатів, які можуть балотуватися на посаду президента в Україні, немає. Щоб зареєструватися, кандидат мав внести 2,5 млн грн застави, а також надати щорічну декларацію про доходи. Вести передвиборчу агітацію кандидатам дозволено після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Наразі на виборах президента України вже зареєстровані 28 кандидатів.

Папа Римський прибув до ОАЕ з історичним візитом

Папа Римський Франциск став першим понтифіком, який відвідав Аравійський півострів. Він прибув до Обʼєднаних Арабських Еміратів 3 лютого і назвав свою поїздку можливістю написати «нову сторінку в історії відносин між релігіями». Папа 4 лютого планує взяти участь у міжрелігійній конференції, а також зустрітися з одним із лідерів сунітської гілки ісламу — шейхом Ахмедом аль-Таєбом, верховним імамом мечеті Аль-Азхар у Єгипті. 5 лютого папа Франциск очолить месу, у якій візьмуть участь до 120 тисяч людей.

Мадуро не погодився на дострокові президентські вибори

Президент Венесуели Ніколас Мадуро 3 лютого відхилив ультиматум європейських країн про проведення позачергових виборів після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе законним лідером латиноамериканської країни. Сім держав Євросоюзу давали Мадуро час до неділі. В інтервʼю іспанській телекомпанії laSexta Мадуро заявив, що не буде «піддаватися тиску» з боку тих, хто закликає до його відставки. І додав, що країни ЄС «намагаються загнати нас у кут з ультиматумами». Також Мадуро не виключає, що внаслідок політичної кризи в Венесуелі може спалахнути громадянська війна.

Укрінформ: У Бердянську знову обвалився колектор

У Бердянську виявлено новий обвал колектора, водопостачання припинили у трьох районах міста. Як повідомило Укрінформу джерело, новий провал утворився напередодні ввечері приблизно за 200 метрів від ділянки, що була пошкоджена раніше. За попередньою інформацією агенства, причиною чергової аварії стало те, що каналізаційні стоки перестали надходити до тимчасової лінії перекачки, яку змонтували 1 лютого біля Святомиколаївського храму. Водопостачання центру, району «Колонія» та коси тимчасово припинили.

У Каліфорнії літак упав на житловий будинок

Пʼятеро людей загинули в результаті падіння літака на житловий будинок в Каліфорнії (США), повідомляє Федеральне управління авіації. Аварія двомоторного Cessna 414A сталася в місті Йорба-Лінда незабаром після вильоту з муніципального аеропорту Фуллертон. Спочатку повідомлялося про двох загиблих і кількох поранених. Після того, як літак врізався в будинок, він вибухнув і почалася пожежа.