У Бердянську вдруге за тиждень прорвало каналізацію. Місто знову залишилось без води, а на ремонт колектору треба 20 млн грн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Бердянську вдруге за тиждень прорвало каналізацію. Місто знову залишилось без води, а на ремонт колектору треба 20 млн грн

Тарановський Денис / УНІАН

У Бердянську Запорізької області ввечері 3 лютого знову обвалився колектор, через це без води залишились кілька районів міста: Колонія, Макорти, Слобідка, Коса і частина центру. Нечистоти з труб витекли в бік спорткомплексу, і комунальникам довелося частково перекрити рух транспорту на Західному проспекті.

Що сталося?

Це вже друга масштабна аварія на колекторі у Бердянську за останній тиждень. Перша сталася 27 січня. Тоді, щоб зупинити витік нечистот з каналізації, терміново припинили подачу води в 6 мікрорайонів міста. Також зупинили роботу навчальних закладів та дитячих садочків.

Водопостачання почали відновлювати цієї суботи, 2 лютого.

«Каналізаційні насосні станції тимчасового перекачування стоків працюють в тестовому режимі та не можуть впоратися з масовим скиданням стоків. Так само внаслідок масового розбору може виникнути аварійна ситуація в системі водопостачання, оскільки після пуску води система не збалансована, і може статися порив водомереж», — попередили у водоканалі в суботу.

Вже ближче до ночі в неділю, 3 лютого, місто знову залишилося без води — в Бердянську знову зруйнувався колектор.

Що каже місцева влада?

У прес-службі міської ради Бердянська заявили, що на місці провалу колектору без вихідних тривають підготовчі роботи для прокладки нової пластикової труби, однак каналізація потребує капітального ремонту.

«Вже зрозуміло, що потрібно проводити капітальний ремонт на всій ділянці колектору, що, за попередніми розрахунками, коштуватиме понад 20 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Міськрада попросила голову Запорізької облдержадміністрації виділити кошти на ліквідацію аварійної ситуації в Бердянську з обласного резервного фонду.

Кримінальне провадження

Після першої аварії на колекторі у Бердянську поліція Запорізької області порушила кримінальне провадження за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу). Правоохоронці заявили, що встановлюється коло осіб, які допустили масштабну аварію на каналізації.