Опитування: Зеленський, Тимошенко та Порошенко очолюють рейтинг кандидатів у президенти

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У першу трійку лідерів рейтингу кандидатів у президенти входять артист Володимир Зеленський, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко та чинний президент Петро Порошенко. Про це свідчить опитування, проведене чотирма соціологічними компаніями: Центром «Соціальний моніторинг», «Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка», Info Sapiens та соціологічної групи «Рейтинг».

Очолює президентський рейтинг Володимир Зеленський. Його підтримують 21,9% тих, хто визначився з вибором та готовий взяти участь у голосуванні. За Юлію Тимошенко — 19,2% таких опитаних, за Петра Порошенка — 14,8%.

Далі у рейтингу йдуть Юрій Бойко (10,4%), Анатолій Гриценко (8,4%), Олег Ляшко (6,5%), Євген Мураєв (3,4%), Андрій Садовий (2,4%) та Олександр Шевченко (2,2%). Рейтинг інших кандидатів — менший за 2%.

«При цьому майже кожен п’ятий виборець вірить у те, що наступним президентом стане Ю. Тимошенко (22,1%). У перемогу П. Порошенка вірять 16,6% тих, хто має намір взяти участь у виборах, В. Зеленського — 11,1%, Ю. Бойка — 4,1%. У те, що інші політики можуть зайняти найвищу державну посаду, вірять менше 3% опитаних», — йдеться в опитуванні.

У дослідженні зазначається, що антирейтинг політиків очолює Петро Порошенко. Половина опитаних не проголосували б за нього за жодних обставин. За Юлію Тимошенко не віддали б свої голоси майже 30% опитаних, за Юрія Бойка та Арсенія Яценюка — близько чверті, Олега Ляшка не підтримує кожен п’ятий.

Опитування проводилось 19—30 січня 2019 року. Участь у ньому взяли 10 тисяч респондентів в усіх областях України без врахування населення Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки — не більше 1,0%.

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та регіон проживання.