Скандал з ремонтом гуртожитків у КПІ: на проректора Ковальова склали 16 протоколів через конфлікт інтересів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції склало 16 адміністративних протоколів на проректора з адміністративно-господарської роботи Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Петра Ковальова. Про це повідомляє прес-служба НАЗК. Ковальова звинувачують у тому, що він укладав договори підряду в умовах конфлікту інтересів.

«Проректор у 2017—2018 роках, не повідомивши ректора університету про наявність у нього реального конфлікту інтересів, уклав 8 договорів підряду на загальну суму понад 634 тис. гривень з ТОВ «Спецбудмонтаж-3», керівником якого на момент підписання договорів був його рідний брат», — зазначили в НАЗК.

Ці протоколи Нацагентство з запобігання корупції направило до суду.

  • У 2018 році журналісти програми «ЦРУ» на 24 каналі виявили серйозні порушення в декларації ректора Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайла Згуровського. Начебто ректор одного з найпливовійших ВНЗ України приховав у своїх деклараціях спільний із сином бізнес у Чорногорії, продаж нерухомості в США та один з будинків дружини там само. У відповідь Згуровський заявив, що проти нього чинять інформаційну атаку задля дискредитації навчального закладу.
  • Після оприлюднення цієї інформації в КПІ пройшов мітинг з вимогою відставки Згуровського та проректора Петра Ковальова, про якого також ішлося у розслідуванні.
  • 29 жовтня Згуровський відсторонив Ковальова від роботи на час перевірки інформації про те, що він віддав фірмам своєї дружини та брата 25 млн грн на ремонти гуртожитків та корпусів навчального закладу.
  • У листопаді 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції почало повну перевірку декларацій ректора КПІ Михайла Згуровського за 2016 і 2017 роки.