Axios: Трамп по пʼять годин зранку дивиться телевізор та обговорює новини

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

У мережу потрапили документи Білого дому, які розкривають щоденний розклад президента США Дональда Трампа протягом трьох місяців, повідомляє видання Axios.

Документи, опубліковані виданням, висвітлюють щоденний розклад Трампа з 7 листопада 2018 року до 1 лютого 2019 року.

Згідно з розкладом, Трамп починає працювати о 8 ранку і закінчує зазвичай до 5 вечора. Аналіз розкладу показує, що на неструктурований «виконавчий час» припадає близько 60% його робочого часу — тобто 297 годин 15 хвилин за майже три місяці.

Зазвичай на початку дня в розкладі Трампа зазначено 2—3 години «виконавчого часу». Відомо, що президент США встає до 6 ранку, і з 8 повинен перебувати в своєму офісі.

Разом з тим, за словами шести джерел Axios, президента США в ці години немає в Овальному кабінеті. Замість цього, як зʼясувало видання, американський лідер проводить ранок у власній резиденції, дивиться телевізор, читає газети і телефонує помічникам, членам конгресу, друзям, посадовим особам адміністрації та радникам для обговорення новин.

Таким чином, робочий день Трампа насправді починається близько 11 ранку з брифінгу розвідки або зустрічі з главою апарату Білого дому, зʼясувало видання.

Всього, згідно з розкладом, Трамп з 7 листопада до 1 лютого працював 502 години 55 хвилин, з них:

  • виконавчий час — 297 годин 15 хвилин;
  • зустрічі — 77 годин 5 хвилин;
  • поїздки — 51 година 15 хвилин;
  • ланч — 39 годин;
  • заходи — 38 годин 20 хвилин.

Axios

  • Дональд Трамп запитував кредит у Deutsche Bank під час передвиборної кампанії в 2016 році, проте в банку йому відповіли відмовою, зʼясувала The New York Times.
  • Президент США Дональд Трамп у своєму Twitter різко розкритикував колишнього помічника Білого дому Кліффа Сімса за його книгу про свою роботу в установі та напружені стосунки президента з лідерами республіканців.
  • В США регулярно виходять книги скандального змісту про президента США Дональда Трампа. Їх авторами нерідко виступають колишні підлеглі американського президента, які намагаються пролити світло на справжній характер Трампа, його звички та манеру поведінки. Ці твори часто приправлені скандальними подробицями, що повсякчас провокують критику Трампа.