«Воно нікуди не втече». Луценко обіцяє повторний арешт майна компанії, яку повʼязують з екс-міністром Захарченком

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Воно нікуди не втече». Луценко обіцяє повторний арешт майна компанії, яку повʼязують з екс-міністром Захарченком

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Генеральна прокуратура планує домогтися повторного арешту майна нідерландського офшору, який повʼязують із колишнім міністром внутрішніх страв Віталієм Захарченком, повідомляє «Українська правда».

«По Захарченку. Пан Горбатюк захопився трошки інтерв’ю і не вслідкував за справою, яка знаходиться в його провадженні. Тим не менше хочу всіх заспокоїти, тут не йдеться про щось надзвичайне. Ми зараз аналізуємо рішення суду, і впевнений, що в найближчий час повторно накладемо арешт на це майно. Воно нікуди не втече», — запевнив Луценко.

2 лютого стало відомо, що Печерський районний суд скасував арешт нерухомості нідерландської компанії «Фонд Адміністративне бюро LVV», афілійованої з Захарченком.

Майно арештовували у провадженні про незаконне збагачення і відмивання грошей Захарченком від 13 листопада 2014 року. Під арешт потрапили будинки, 21 земельна ділянка в Київській і Донецькій областях, квартири в Донецьку та Києві, а також два машиномісця.

У лютому 2014 року Захарченка оголосили в міжнародний розшук. Екс-міністра і його найближче оточення підозрюють у відмиванні 10,345 млрд грн через Смартбанк.

Крім того, проти Захарченка ведеться спецрозслідування. Його підозрюють у сприянні перевищенню влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів при перешкоджанні проведенню мітингів, що призвело до масових жертв серед мітингувальників під час Євромайдану в Києві 18—20 лютого 2014 року.