Французький політик подав до суду на жінок, які звинуватили його в сексуальних домаганнях. Він також судиться зі ЗМІ, які публікували звинувачення

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Французький політик подав до суду на жінок, які звинуватили його в сексуальних домаганнях. Він також судиться зі ЗМІ, які публікували звинувачення

Wikimedia Commons

Колишній віце-президент Національної асамблеї Франції і депутат від Партії зелених Дені Баупін подав у суд на шістьох жінок, які звинуватили його в сексуальних домаганнях, і чотирьох журналістів, які повідомили про звинувачення, пише The Guardian.

Раніше сайт розслідувань Mediapart і радіостанція France Inter опублікували розповіді 14 жінок, які стверджували, що Баупін торкався їх у недопустимих місцях і роками переслідував.

Більшість жінок були також членами Партії зелених, лідером якої тоді була дружина Баупіна, Емманюель Коссе. Четверо з них подали кримінальні скарги за сексуальні домагання.

Девʼятимісячне розслідування, під час якого поліція допитала 50 осіб, завершилося тим, що прокурори оголосили, що ніяких звинувачень не буде, оскільки трирічний строк давності минув.

Слухання за позовом про наклеп почалися 4 лютого, але Баупін на засіданні не був присутній.

«Його [Баупіна] ніколи не переслідували [за порушення закону], він був знищений цією справою. Ми нападаємо на ЗМІ, які не виявляють ніякої обережності та оприлюднюють неправдиву інформацію з презирством до презумпції невинності», — зазначив адвокат політика Емманюель Пʼєррат.