Вночі: Євросоюз розширив санкції проти Ірану, Аласанія очікує на переголосування щодо його відставки, а Uber запустив в Індії таксі на човнах

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Євросоюз розширив санкції проти Ірану

Європейський Союз запровадив санкції проти двох громадян Ірану та однієї іранської компанії. Рада ЄС зазначає, що «глибоко стурбована ворожою діяльністю» країни на території кількох держав-членів і в звʼязку з цим ввела нові обмеження. Також у заяві зазначено, що ЄС серйозно стурбований ситуацією з правами людини в Ірані, особливо через часте застосування смертної кари. Рада Євросоюзу закликає Іран поважати права людини та основоположні свободи, виконувати міжнародні договори і забезпечувати рівні права жінок, дівчат та інших осіб, включаючи представників етнічних та релігійних меншин.

Аласанія очікує на переголосування щодо його відставки

Звільнений глава Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія очікує, що Наглядова рада переголосує питання щодо його відставки у відкритому режимі. В ефірі «Громадського» він зазначив, що має багато запитань до процедури голосування про розірвання контракту із ним: «Закрите — раз, немає звинувачень — два, і немає половини людей, які мали голосувати там. То перше — буде до суду позов, але тільки для того, щоб почати розбиратися».

Uber запустив в Індії таксі на човнах

Компанія Uber запустила послугу перевезення на човнах в індійському Мумбаї. Пасажири зможуть подорожувати на човнах між трьома точками в місті. Стартова ціна для суден, які розраховані на шість або на вісім місць, сягає $80, а човни до 10 місць — $132 за поїздку. Водночас компанія бронюватиме човни у разі замовлення всього судна відразу. Сервіс Uber Boat поки було запущено як пілотний проект.

Нардеп Мосійчук подав позов проти Супрун

В. о. міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун заявила, що народний депутат Ігор Мосійчук подав проти неї позов через відсутність у неї компетенцій (повноважень) для виконання обов’язків міністра. Засідання має відбутися 15 лютого в Окружному адміністративному суді Києва. Супрун зазначила, що цей суд у 2017 році вже розглядав подібні позови проти її команди та не задовольнив жоден з них.